Waarom ventileren?

De aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van vuile, vochtige binnenlucht in huis is noodzakelijk voor onze gezondheid. Omdat onze woningen steeds beter zijn geïsoleerd, is er bijna geen spontane ventilatie meer mogelijk door bijvoorbeeld spleten en kieren. Hierdoor is het belangrijk dat je zelf voldoende ventileert en verlucht. Bij een nieuwbouw of na grondige renovatie is het noodzakelijk om een ventilatiesysteem te installeren. Hiermee kun je naast energiebesparing ook een gezonde binnenlucht garanderen.

 

 

Wat is een ventilatiesysteem C?

Een ventilator zuigt vuile of bezoedelde lucht uit uw woning naar buiten. Verse lucht stroomt naar binnen dankzij ventilatieroosters die op uw ramen voorzien zijn. Deze toevoerroosters komen voor in alle ‘droge’ ruimtes zoals uw living, slaapkamer of bureau. In de ‘natte’ ruimtes zoals een toilet, keuken, badkamer of wasplaats wordt de luchtafvoer voorzien.

 • Voordeel?
  U verliest geen ruimte door kanalen die door uw woning lopen.
  Dit systeem is goedkoper dan een ventilatiesysteem D.
 • Nadeel?
  U voert niet alleen lucht maar ook warmte uit uw woning af.

Wat is een ventilatiesysteem D?

Het ventilatiesysteem D gaat zowel de toevoer als afvoer van de lucht via een ventilator regelen. Zo ontstaat een constant evenwicht in uw woning.

 Voordeel?

 • U kan de warmte uit uw woning recupereren.
 • Dankzij de warmterecuperatie verdient de investering zich op ongeveer 5 jaar terug. Daarna boekt u alleen nog winst.- U kan de warmte uit uw woning recupereren.
 • U hoeft geen (ontsierende) ventilatieroosters op uw ramen te voorzien.
 • U kan een pollenfilter op de toevoerklep plaatsen. Een verademing voor mensen met een allergie!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.